Dingen waar je onnodig geld aan uitgeeft

Elke maand hopen we het budget voor ons dagelijkse uitgaven niet te overtreden, maar wat gebeurt er? We geven weer is veelste veel geld uit dan dat we hadden gepland. Volgens ons komt het gewoon door die ene grote uitgaven die je hebt besteed bij de Zara. Of omdat je weer is naar de drogist ging om alleen nagellakremover te kopen en je uiteindelijk iets van €30,- kwijt was (HOEVEEEL?).

Tuurlijk komt het ook een beetje door die grote uitgaven, maar er zijn nog wel wat details die jou enorm kunnen besparen op je dagelijkse uitgavenpost. Je kunt ze makkelijk vervangen door iets wat alleen een beetje moeite kost, maar verder geheel gratis is. Are you ready to discover?

Koffie

Ik weet het, je bent een beetje verslaafd aan koffie. Ik weet het, ik ben ook een klein beetje verslaafd aan koffie en kan er echt niet zonder mee! Maar ik heb een reminder voor je, die ene lekkere bak koffie die je elke ochtend op het station koopt kost jou zoveel geld! Laten we het grof berekenen: 2,20 per koffie, 5 dagen in de week, keer 4 weken = 44 EURO! Zullen we besparen op deze hoge kostenpost? Je kan een leuke thermosbeker kopen en hier elke ochtend je verse koffie in schenken. Hoe makkelijk en hoe besparend is dit? Ik doe dit al een paar jaar en het bespaart me een hoop geld. Trust me.

Kleding

Voor vrouwen is het een moeilijke zaak om die ene blouse in de winkel te laten liggen. Of om die sneakers in de sale niet te kopen (terwijl je vorige maand nog nieuwe sneakers hebt gekocht, oeps). Laten we een deal maken: verkoop je kleding in je kledingkast die niet meer in de mode zijn en koop pas nieuwe wanneer je geld hebt verdiend van het verkopen van deze kleren. Ik weet zeker dat er tientallen spullen zijn die je al super lang niet draagt. Vanaf nu moet je je kleren verkopen om nieuwe te kunnen kopen 😉

Lunch

Kant-en-klare maaltijden zijn superlekker en super praktisch. Maar ik weet nog iets wat superlekker kan zijn: een avond van tevoren bereide lunch. Bespaart enorm veel geld en je kan creatief zijn en maken waar je zin in hebt. Misschien kan je zelfs bij het eten wat overgebleven is van je avondeten wat toevoegingen bij doen en ervoor zorgen dat hij gegeten wordt. Be creative!

Verzendkosten

Online shopping blijft een grote verleiding omdat het praktisch is. Maar bedenk je even hoeveel geld je uitgeeft aan verzendkosten terwijl je je producten ook kunt kopen door een dagje naar de stad te gaan. Als je echt geen tijd hebt of je product echt online gekocht moet worden, laat je pakketje dan in de winkel bezorgen. Dit is meestal geheel kosteloos.

Boeken

Nee nee, snap mij niet verkeerd! Ik ben gek op boeken en lees het liefst zoveel mogelijk boeken op de ouderwetse wijze: uit een echte boek. Bij dit kopje wil ik je alleen de tip geven om boeken te kopen wanneer je al je boeken thuis uit hebt gelezen. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb thuis zoooveel boeken liggen die ik nog uit moet lezen. Als je net als mij veel geld uitgeeft in de boekenwinkel, kan ik je deze tip aanraden.

En nog een tip. Besteed je geld uit aan dingen waar je naar kunt uitkijken. Spullen en materialen maken je voor even gelukkig, als je ze ‘uit’ hebt gebruikt leg je ze aan de kant. Geef geld uit aan leuke momenten!

Ik hoop dat je de leukste momenten beleeft met je eigen geld, want dat is heerlijk!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s