Tips voor je eerste (solo)reis

Tijdens een reis alleen heb je alle vrijheid. Zo fijn! Maar deze vrijheid brengt wat verantwoordelijkheden met zich mee. Je staat er helemaaaal alleen voor. Je moet zoveel regelen en voorbereiden! Een vakantie is geen makkelijke taak (wel een superleuke taak om te doen). Ik heb nagedacht wat ik allemaal voorbereid als ik op avontuur ga en heb aan de hand hiervan wat tips voor jullie.

De voorbereiding is het halve werk

Ik weet nog dat ik een klein notitieboekje had gekocht speciaal voor mijn eerste stedentrip. Deze paste dan ook precies in mijn nieuwe, grote paspoorthouder. Hierin schreef ik alle details over mijn vakantie in. Mijn vluchtnummer, het adres van mijn accommodatie, hoe ik bij mijn hotel kwam, hoe ik gebruik ging maken van het openbaar vervoer, noodnummers van de bank (voor het geval als ik mijn bankpas of creditcard kwijt zou raken), noodnummers van het land waar ik heen ging en telefoonnummers van thuis en eventueel mijn reisgenoten. Ik schreef letterlijk alle details op. Dit gaf me een prettig gevoel.

Kopieer je papieren

Maak een kopie of foto van je documenten zoals je reisverzekering (als je die hebt), vliegtickets, hotelboekingen en je paspoort. Stuur dit tevens door naar je eigen mailadres zodat je hem altijd terug kan vinden. Zo heb je ze altijd bij de hand als je deze papieren kwijtraakt.

Stel je budget van tevoren vast

Tegenwoordig kan je via internet erachter komen of een stad goedkoop of duur is. Zo stel ik voor elk vakantie een budget samen. Dit hangt af van hoelang ik in een stad ga verblijven en of ik logies heb of een halfpension vakantie. Doe goed research over de stad waar je heen gaat en stel je eigen budget samen. Iedereen heeft ten slotte zijn eigen portemonneetje!

Maak een planning

Ik hou enorm veel van plannen! Daarom plan ik mijn vakanties altijd lekker vol met leuke activiteiten. Doe dit ook. Dit laat je ook geruststellen en zo weet je zeker dat je alle highlights van een stad kunt zien.

Download handige apps

Zo heb ik voor elk vakantie vertaal-apps en apps waar ik de stadsgidsen offline kan bekijken. Superhandig als je straks geen internet hebt.

Enjoy!

Je bent alleen of je bent met je vriendengroep voor het eerst op vakantie. Hoe dan ook, geniet van je vakantie. Tijdens deze vakantie leer jij niet alleen een prachtige stad kennen, maar ook jezelf. Je komt erachter wat jij leuk vindt en wat voor jou een prettig gevoel is. Je gaat nieuwe mensen leren kennen en gaat precies doen wat jij zelf leuk vindt. Hoe gaaf is dat?

Veel traveljoy!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s