Ben je gelukkig met jezelf?

Sinds ik yoga doe vraag ik meer steeds meer dingen af. Zoals hoe je gelukkig kunt zijn met jezelf. Of je uberhaupt wel in de spiegel moet kijken om te zien of je er mooi uitziet. Is het niet veel belangrijker hoe jij je van binnen voelt?

Leef je de gevoelens van jezelf of van de anderen? Kan je door een afwijzing van iemand anders al ongelukkig worden, dan let je meer op de anderen en wat ze zeggen dan jezelf. “Nothing is either good or bad but thinking makes it so.” zegt Shakespeare. Wat boeit het jou wat de anderen van je vinden? Ik zal het je eerlijk zeggen, mij boeit het helemaal niets! Echt. Veel mensen zeggen dat dit makkelijke praten is maar het is gewoon zo. Met alles wat je doet, wat je eet of wat je draagt zit alleen jij mee.

Wees gelukkig in de liefde. Ja. Dat ben ik ook. Ik hou van alles om me heen. Ik geef liefde aan alles en iedereen en krijg het ook terug. Waarom zou je per se in een relatie te hoeven zijn om gelukkig te zijn in de liefde? Waarom zal ik op een man wachten om te proeven wat liefde is? Ik hou van het leven. Ik hou van alles wat het leven me brengt.

Accepteer jezelf zoals je bent. Probeer niet op iemand anders te lijken. Je bent bijzonder zoals je bent. Meestal kijken we naar iemand anders van buitenaf. Ieder mens heeft zijn eigen mislukkingen en problemen. Vaak als we naar anderen kijken zien we alleen de positieve dingen en maken die dingen ons jaloers. Vergelijk jezelf niet met anderen. Wees tevreden met de dingen die jij hebt en er alles uit te halen wat erin zit.

Ga opzoek naar dingen die jou gelukkig maken. En blijf uit de buurt van mensen die jou ongelukkig maken. Zoek bijvoorbeeld hobby’s waar jij gelukkig van wordt. Hou je van lezen? Blijf het doen. Hou je van schrijven? Doe het gewoon. Niets wat je doet hoeft perfect te zijn. Don’t be the perfectionist.

Blijf ademen. Soms ga je erg snel door een dag heen. Soms ben je er helemaal klaar mee omdat alles in één keer teveel wordt voor jou. Vergeet niet te ademen op zulke momenten. Neem een kort moment en doe wat ademhalingsoefeningen. Concentreer je een paar minuten op je ademhaling en schakel alles om je heen uit. Je voelt je hierna beter en hebt dan weer energie om alles opnieuw aan te pakken.

Don’t watch to yourself, but feel yourself!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s