Tips om Engels te leren

Er zijn twee soorten mensen in mijn ogen. De één heeft totaal geen moeite met Engels, kreeg het makkelijk onder de knie en haalde altijd topcijfers voor het vak Engels. En de één heeft moeite met Engels, besteedt superveel uren aan zijn Engels, maar krijgt het toch maar niet helemaal onder de knie. Op de middelbare school was ik altijd de tweede. Je wilt niet weten hoeveel moeite ik telkens deed om een voldoende voor Engels te kunnen halen. De meeste uren besteedde ik aan mijn Engelse taal.

Nu gaat het beter met mijn Engels. Ik ben natuurlijk nog steeds geen topper, maar het gaat allemaal wat soepeler. Ik begrijp de taal, probeer mezelf erin te vinden en ga er lekker in mee. Ik heb nagedacht hoe ik het fijnste Engelse heb geleerd en ik denk dat je iets sneller leert als je het leuk vindt om te leren. Nu hoef je niet Engels een leuke taal te vinden bijvoorbeeld, maar de manier van leren moet wel leuk zijn. Daarom heb ik een aantal tips voor jullie om Engels op een leuke manier te leren.

Luister naar podcasts

Mijn ontdekking in 2018 (ik geef het toe: ik kwam er wel al te laat mee haha!) is podcasts luisteren. In de trein, op de fiets, thuis als ik ergens mee bezig ben, ik luister nu bijna overal podcasts. Deze zijn in het Engels en zijn zo leuk om te luisteren. Je leert enorm veel van de podcasts. Je kan over vele onderwerpen podcasts luisteren, het is net waar jouw interesse ligt. Ik heb ook een tip voor jullie. Luister Ladies Who Lunch. Dit is een kanaal die twee meisjes ondernemen. Ze praten over onderwerpen waar alle meisjes het wel over hebben. Zo leuk om te luisteren. Het is gewoon alsof je met je beste vriendinnen aan het kletsen bent!

Lees Engelse boeken

Misschien is dit moeilijk als je niet veel Engels kan, maar toch raad ik het je aan. Lees totdat je het snapt. Snap je een zin niet, stop niet en lees gewoon door, je snapt hem na een paar regels wel. Vindt een makkelijk boek wat niet al te diep in onderwerpen gaat maar een globaal Engels gebruikt. Mijn Engels docent van de middelbare school zei altijd dat je op je Engelse stoeltje moest gaan zitten en dat je ook in je hoofd Engels moest denken. Na het lezen van een paar pagina’s begin ook jij in je hoofd in het Engels te denken. Probeer vaker in het Engels te lezen en vroeg of laat, je gaat de Engelse stoel ontdekken 😉

Kijk series met Engels ondertiteling

Meestal zeggen ze dat je ze zonder ondertiteling moet kijken, maar als je wat moeite hebt met Engels zal ik in het begin met Engels ondertiteling kijken. Dit is veel fijner dan zonder ondertiteling, want soms praten ze snel of onduidelijk Engels waardoor ik het niet kan volgen. Dankzij de Engelse ondertiteling lees en hoor je Engels, twee in één!

Ga een weekend naar Londen

Yay een reden om weer is op reis te gaan! Just kidding, wij travelers hebben geen enkel reden nodig om op reis te gaan 🙂 Een tip is wel om alleen naar Londen te gaan en hier lekker veel Engels te praten. Dompel jezelf onder de Engelse taal en ga er lekker in mee. Zoek veel contacten en ga los! Hoppaaa

Praat en durf fouten te maken

De belangrijkste tip! Ja, ik vond het ook super eng om te praten in het Engels. Ja, ik maak nog steeds wel is fouten als ik Engels praat. Nee, ik schaam me er niet voor, want ik ben geen native spreker, dat kan ik ook nooit worden want ik ben niet opgegroeid met de Engelse taal. Engels was voor mij alleen een vak op school. Waarom zou het erg zijn als ik fouten maak? Een Engelse toerist kan toch ook niet vloeiend Nederlands praten. Durf te praten en maak fouten. Maak je fouten zelfs een paar keer, totdat je het leert.

Heb jij nog tips om Engels te leren? Let me know!

See you soon!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s