Things to do in Valencia

Valencia is de tweede grootste stad van Spanje. Deze stad biedt de combinatie van strand, zee en een stadsleven. Het is een bruisende stad waar je kan genieten van het echte Spaanse leven. Ik was hier in december voor een midweek en heb er enorm van genoten. Je kan naar Valencia vliegen vanaf Eindhoven en kan goedkoop verblijven in de vele Airbnb’s die ze bieden. Ook een aanrader: huur een strandvilla als je met een grote groep bent. Enorm leuk en relatief goedkoop! Laten we ontdekken wat er allemaal te doen is in deze bruisende stad!

spices-707807_1280-2

Bezoek Mercado Central

Mercado Central is een markthal die zich midden in het centrum bevindt. Bestudeer het gebouw vooral heel goed van buitenaf want de architectonische gebaren zijn enorm mooi om te zien! In de markthal bevinden zich typisch Spaanse kraampjes met veel groenten, noten, kazen en heel veel vis en vlees. Kom wel op tijd want om 15 uur sluiten de kraampjes omdat alles vers verkocht moet worden. Ook is Mercado Colon een aanrader waar je goed kunt winkelen en lekker kunt eten in een van de restaurants.

Fiets & wand tussen de Turia-park

Wist je dat Valencia het grootste stadspark van Europa heeft? Het bekende Turia-park was vroeger een rivier. Na een verwoestende overstroming werd deze drooggelegd. Nu is het een openbaar stadspark waar je kunt genieten van de natuur. Je kunt hier hardlopen, fietsen en genieten van de palmbomen en dennenbonen. Tijdens het wandelen kom je vele leuke fonteinen tegen!

Bezoek de Stad van Kunst en Wetenschap

Als je door het Turia-park wandelt kom je vanzelf een historisch gebouw tegen. Waarschijnlijk herken je dit gebouw van de meeste foto’s van internet. Dit gebouw is het beroemdste gebouw van Valencia. Het is gelegen op een bizar grote landschap met zeven verschillende gebouwen. Het bouwen van dit gebouw duurde 8 (!) jaar en is ontworpen door architect Santiago Calatrava. De blauwe mozaïekjes, de combinatie van het water, de blauw lucht en strakke architectuur is een enorm mooi plaatje en gigantisch om te zien!

DSC00586

Eet paella in de Mercado Central

Sla het zeker niet over om de heerlijke paella’s van Spanje te eten. De echte paella wordt gemaakt met konijn en slakjes, maar je kan er ook voor kiezen om alleen vis te eten. De locals eten de paella op de zondagmiddag en dan bij voorkeur tussen 2 en 4 uur. Wij hadden bij Mercado Central paella gegeten en oh wat was dat heerlijk! Ga er met de lunchtijd heen en geniet van een grote bord paella waar je maar een paar euro’s voor hoeft te betalen.

Geniet op het strand van Valencia

Valencia heeft 3 stranden waar je heerlijk kan genieten: Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona. Las Arenas is de meest populaire strand. Als je meer van rust houdt kan je een stukje verder fietsen naar het rustige La Patacone. Hier komen veel surfers en je kan hier lekker lunchen of borrelen.

Ga winkelen in Valencia

In Valencia kan je ontzettend goed winkelen. Er bevinden zich lange winkelstraten, kleine Spaanse boetiekjes en grote modemerken. De bekendste winkelstraat is Calle colon, maar in Barrio del Carmen vind je unieke vintagewinkels en kleine boetiekjes. Hou er rekening mee dat je koffer niet even zwaar gaat wegen als bij je heenreis!

DSC00464DSC00469

 

 

Ontdek de hippe wijk Ruzafa

Ruzafa is de hipste wijk van Valencia en ligt op een loopafstand van het oude stadscentrum. Onder de jongeren is Ruzafa erg populair omdat de huren relatief laag zijn. Je kan hier veel jonge ondernemers, artiesten en creatievelingen tegenkomen. Ga op ontdekking en geniet van de hippe cafeetjes en restaurantjes die zich in deze wijk bevinden.

7televalencia-horchateria-daniel-mercado-colon-2

Proef Horchata

Tijdens ons fietstour namen we een klein pauze op een terrasje en mochten we de Horchata proeven. Dit is een enorm zoet drankje en is gemaakt van een vrucht die alleen in Valencia gekweekt wordt, namelijk de chufa. Dit is een aardamandel. Bij de Horchata wordt er een speciaal suikerbroodje geserveerd die je met de Horchata moet drinken. Dit maakt het drankje wat minder zoet. Ik ben gek op zoet en zelfs voor mij was het te zoet, haha. Toch moet je het zeker proeven want het is wel enorm lekker!

Ontdek de leuke straatjes en huisjes in de stad

Valencia heeft zoveel kleine straatjes dat er in elk straat wel wat leuks valt te ontdekken. Zet je Google Maps voor even uit, of je stadkaart voor een tijdje in je tas en wandel door de leukste steden.

Ga jij binnenkort naar Valencia? Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen over wat je in Valencia kunt doen. Let me know als je zelf ook nog tips hebt!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s