Gewoontes die je moet hebben

We hebben gewoontes waar we telkens met moeite vanaf proberen te komen. Maar we hebben ook gewoontes die we juist moeten proberen te krijgen. Vandaag ga ik het hebben over gewoontes die iedereen in zijn leven moet hebben.

Slaap minimaal 7 uur per dag

Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die minder dan 7 uur per dag slapen veel sneller depressief worden en minder lang leven. Daarom is het gezond om minimaal 7 en maximaal 9 uur per dag te slapen. Niet meer dan 9 uur, want ook dat is ongezond.

Sta vroeg op

De ochtenden vind ik altijd zo leuk. Het is binnen en buiten stilletjes en je hoort alleen de vogels fluiten. Zo heerlijk. Ik vind het altijd fijner om in de vroege ochtend mijn taken van mijn to do list af te strepen dan dat ik ze door de dag door doe. Op deze manier kan ik de loop van de dag rustig aan doen en met een relaxte mind werken. Ook vind ik sporten in de ochtend veel fijner dan dat ik in de avond ga sporten. Zo voel ik me de dag door ook energiek.

Ontbijt

Alleen dat, ontbijt. Ontbijt elke ochtend. Ik weet dat de meeste mensen het ontbijt overslaan, maar dit moet je echt niet doen. Het is enorm belangrijk voor je en je begint energiek je dag. Als je in de ochtend geen tijd hebt om je ontbijt klaar te maken mag je beginnen met het krijgen van gewoonte nummer 1 😉

Drink water (met citroen)

Ik ga ervan uit dat je al minimaal 2-3 liter water per dag drinkt. Naast deze gewoonte is het drinken van water met citroen ook erg goed voor je. Ik doe dit al heel lang in de ochtend wanneer ik net wakker ben geworden. In citroen zit vitamine C en dit is goed voor je spijsvertering en het versterkt je immuunsysteem. Ook reinigt vitamine C je lichaam tegen gifstoffen en beschermt de waterbalans van je lichaam.

Eet meer groente en fruit

Een onderzoek uitgevoerd door Harvard University toont aan dat mensen die regelmatig fruit en groenten eten, minder hart- en vaatziekten hebben. Groen is een geweldige kleur en alles wat groen is is gezond!

Gebruik elke dag zonnebrandcrème

Gebruik je zonnecrème niet alleen in de zomer als je op het strand ligt maar ook in de winter en ook als de zon niet schijnt. UV stralen zijn niet goed voor ons gezicht en zorgt voor huidveroudering. Daarom moeten we ons gezicht goed beschermen tegen de zon. Als je geen zonnecrème gebruikt heb je grote kans dat je vlekken op je gezicht alleen maar groter worden.

Ga sporten

Ja sporten! Het komt altijd terug in ons leven en mensen gaan er telkens op hameren dat we moeten sporten voor ons gezondheid. Misschien vind je sporten helemaal niet leuk en word je er alleen maar ongelukkig van. Dat kan. Vind dan een sport waar jij plezier van krijgt. Ga meedoen met aquasporten in het zwembad, ga tennissen of ga op dansles. Er zijn eindeloze keuzes om te kunnen sporten terwijl je lol hebt!

Zet minimaal 10.000 stappen per dag

Dankzij mijn telefoon die elke dag mijn stappen telt weet ik ongeveer hoeveel stappen ik op een normale werkdag zet (heel weinig). Daarom is het belangrijk, vooral als je niet vaak kan sporten, om elke dag 10.000 stappen te zetten. Probeer zo vaak mogelijk te lopen en behaal elke dag 10.000 stappen.

Neem vitamines

Door alle toegevoegde suikers en karbonidraten krijgen we niet genoeg vitamines binnen. Daarom is het handig om elke dag multivitaminen te nemen. Vraag altijd aan je dokter welke vitamines het beste is voor jouw lichaam.

Lees elke dag een stukje

Probeer elke dag een stukje te lezen en iets nieuws te leren. Dit kan een boek zijn, het nieuws of een stukje uit het tijdschrift zijn. Probeer elke dag wat te lezen.

Maak gebruik van lijstjes

Maak voor elke dag een to do list en schrijf op welke doelen je voor die dag wilt behalen. Als je telkens een drukke werkdag hebt is het soms moeilijk om je te focussen op wat echt belangrijk is en wat niet. Schrijf op wat prioriteit heeft en rond eerst de grootste taken af. Ook geven lijstjes je meer overzicht want soms kan je door de bomen het bos niet meer zien.

Focus op je eigen leven

Kijk niet naar anderen, vergelijk jezelf niet en focus jezelf op je eigen leven. Niet iedereen heeft een perfect leven, het lijkt alleen maar zo. Vergelijk jezelf niet met anderen. Je hoeft niet op iemand te lijken. Creëer je eigen perfectie en focus jezelf op je eigen wereld.

Voor welke gewoontes ga jij moeite doen om ze te krijgen? En welke gewoontes heb jij al?

Let me know! 😉

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s