Mijn telefoonverslaving en wat ik eraan heb gedaan

Toen mijn vriendin mij waarschuwde dat ik telkens druk bezig was met mijn telefoon ging ik hierover nadenken. Ik merkte ook dat ik dit het geval is. Ik keek om het minuut op mijn telefoon en was er telkens druk mee bezig, ook wanneer ik niet op mijn telefoon zat! Ik wou elk moment kijken naar de binnenkomende meldingen, de verhalen van anderen op snapchat, de meldingen die ik kreeg van Facebook en de nieuwe foto’s van mensen op Instagram. In werkelijkheid spreek ik meer dan de helft van mijn volgers en vrienden op mijn social media accounts niet. De meeste zijn ooit toegevoegd via via of omdat ik 1 keer even een babbeltje met ze had. Terwijl wanneer ik ze nu op straat zou zien we elkaar eens niet begroeten. Waarom zijn we dan zo druk met mensen die we eens niet spreken? Waarom liken we de foto’s van mensen die we eens niet echt kennen of spreken? Waarom wil ik weten wat anderen doen? En het belangrijkste, waarom moet ik aan mensen laten zien wat ik doe en of ik een leuk leventje heb. Ik ben vergeten om te genieten van de momenten omdat ik per se alles online wou zetten. Het is toch veel belangrijker dat je gewoon lol hebt met de mensen in real life, die op dat moment bij je zijn?

Ik merkte dat er bij de morethaneverything.co Instagram account echte mensen zijn die jou volgen omdat ze het leuk vinden. Voor mijn gevoel zijn er bij mijn privé account mensen die me alleen volgen omdat we elkaar kennen. Wie weet, misschien hebben mijn volgers op mijn privé account ook geen interesse in mij en mijn posts, terwijl ik weet dat de volgers bij morethaneverything echt interesse hebben in wat ik post. Het was daarom ook een goede beslissing om morethaneverything niet te delen in mijn kennissenkring. Zo weet ik 100% zeker dat de volgers van morethaneverything echt interesse hebben in het account.

Ik had rust nodig. Het is misschien wel jaren geleden dat ik mijn telefoon echt heb gebruikt als telefoon om te bellen en sms’en. Ik werd langzaam ongelukkig van mijn telefoon omdat ik er zo verslaafd aan was. Ik wou hier een einde aan maken en heb mijn Instagram en Facebookaccount tijdelijk verwijderd. Dit betekent dat ik weer online kan komen als ik inlog. Ook heb ik de Snapchat app verwijderd. Nu heb ik alleen nog Whats-app en de morethaneverything.co Instagram account.

Wat ik nu voel? Rust. Rust op mijn telefoon scherm en rust in mijn hoofd. Nu ik deze social media accounts niet meer heb, heb ik geen behoefte meer om mijn telefoon (om de minuut, ja zo erg was het) te checken. Het is gewoon dat ik mijn telefoon gebruik als ik het echt nodig heb of als ik de morethaneverything Instagram account wil checken.

Ik weet niet hoelang dit gaat duren, hoelang ik weg zal zijn op Facebook, Instagram en Snapchat. Wat ik wel weet is dat ik deze rust erg fijn vind. Wie weet, ooit ben ik misschien wel weer te vinden op social media. Ik weet in ieder geval zeker dat ik deze accounts dan rustiger ga gebruiken.

Wat denk jij hierover? Denk jij soms ook dat je verslaafd bent aan social media? Of kan jij er met een gezonde manier mee omgaan? Let me know, ik ben enorm benieuwd!

XOXO

Ellie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s