Herken je dit? Dan heb jij ook een telefoonverslaving

Als je de vorige blogpost over mijn telefoonverslaving hebt gelezen weet je dat ik me met dit onderwerp bezighoud. Voor mijn eigen telefoonverslaving heb ik er een goede en fijne oplossing voor gevonden, als je benieuwd bent kan je deze artikel hier lezen.

Vandaag wil ik jou vertellen over de kenmerken van een telefoonverslaving. Voor mij duurde het even voordat ik erachter kwam dat ik een telefoonverslaving heb. Ik dacht dat het normaal was dat ik zo vaak op mijn telefoon zat. Iedereen deed dit toch? Helaas was mijn verslaving zo erg dat het niet meer normaal was en ik van mijn omgeving opmerkingen kreeg over mijn verslaving.

Het kan zijn dat jij ook twijfelt of je dit hebt. Daarom heb ik nagedacht over wat ik allemaal deed tijdens mijn telefoonverslaving. Herken je deze dingen? Dan heb jij ook een telefoonverslaving.

 1. Als je wakker wordt is het eerste wat je doet je telefoon checken
 2. Wanneer je uit huis gaat en je telefoon is 100% ben jij de gelukkigste persoon
 3. Als je telefoon leeg is heeft jouw dag geen betekenis meer
 4. Je hebt je telefoon altijd (maar dan ook altijd) in je handen. Zelfs wanneer je je telefoon niet nodig hebt
 5. Je hebt je telefoon nog nooit thuis vergeten
 6. Je gaat naar bed met je telefoon
 7. In een grote groep of tijdens het eten kijk je uit naar een moment om je telefoon te checken
 8. Het eerste waar je naar vraagt in een restaurant is de wifi-wachtwoord
 9. Je kan je telefoon gebruiken zonder naar het scherm te kijken (oeps)
 10. Tijdens een concert film en post je meer dan dat je geniet
 11. Je zet nooit je telefoon uit
 12. Je kan er niet tegen als je naar plekken gaat waar je je telefoon uit moet zetten, zoals in het vliegtuig
 13. Je wordt gelukkig van binnenkomende meldingen
 14. Je krijgt nekpijn van het kijken naar je mobiel (jup, dit had ik omdat ik in de trein te lang op mijn telefoon keek)
 15. Je weet niet meer hoe je moet relaxen, want telkens als je wilt ontspannen gaat je aandacht naar je telefoon

Herken je deze dingen? Ik moet zeggen dat ik de meeste van deze situaties zelf ook had. Don’t worry, als je weet dat je zo’n verslaving hebt kan je er wat aan doen. De grootste stap is erachter komen en er wat aan willen doen. Alles begint en eindigt in je hoofd. Wil je er wat aan doen, doe het en hou je er aan.

Heb jij een telefoonverslaving? Wat ga je eraan doen? Let me know!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s