Voornemens voor mei

Nieuwe maand, nieuwe kansen.

Misschien ben ik 8 dagen te laat om te beginnen met nieuwe voornemens voor mei. Maar waarom moeten we per se de 1e van de maand beginnen met nieuwe voornemens. Of bijvoorbeeld, waarom wachten tot het maandag is om te beginnen met een dieet? We leven in het nu, dus waarom beginnen we niet nu met iets nieuws te proberen?

Voor de maand mei heb ik een paar voornemens die ik vast in mijn routine wil hebben. Soms heb ik iets nieuws nodig in mijn leven. Een nieuwe uitdaging aangaan is altijd leuk en spannend. Deze maand wil ik voor de volgende dingen voor 100% gaan en ze vanaf nu vast in mijn routine te houden.

Elke dag 10.000 stappen zetten

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde mens 6.000 stappen per dag zet. Om echt gezond te leven zijn 10.000 stappen ideaal. Het is effectiever voor je gezondheid en je verbrand zo meer vet dan dat je 3x in een week naar de sportschool gaat! Vanaf vandaag is mijn doel om elke dag 10.000 stappen te zetten. Hoe ik dit ga doen? Ik ga lopen ipv fietsen, pak minder snel de auto, loop vaker heen en weer in huis en ga elke dag minimaal een half uur een wandeling maken. Kleine beetjes helpen om mijn doel te behalen.

In de ochtend niet op mijn telefoon kijken

Meestal als ik mijn alarm uitzet zet ik mijn telefoon niet gelijk weg. Eerst kijk ik even naar de binnenkomende meldingen, open ik ‘eventjes’ Instagram en kijk ik naar het weer van de dag. Eigenlijk ben ik nog niet helemaal wakker, maar toch ben ik al bezig op mijn telefoon. Vanaf vandaag ga ik niet op mijn telefoon zitten tot ik uit de deur ben. Dit geeft mij meer rust in de ochtend en zo heb ik meer tijd om me ding te doen in de ochtend.

Een nieuwe creatieve hobby uitproberen

Jaren geleden heb ik superlang theater gespeeld. Telkens wil ik weer beginnen met theater maar het komt er maar niet van. Deze maand ga ik de stap zetten om te beginnen met mijn leuke, creatieve hobby. Want waarom uitstellen? Waarom begin ik er niet nu mee? Stop met het bedenken van smoesjes en doe waar je zin in hebt. Heb je altijd al piano willen spelen? Doe het. Altijd op zangles willen zitten? Schrijf je in en ga los.

Niet meer uitstellen (!)

Mijn grootste valkuil. Uitstellen. Deze maand wil ik niets uitstellen. Als ik iets wil doen ga ik het ook meteen doen en voorkom ik de chaos in me hoofd omdat ik het ‘nog’ moet doen. Door niet uit te stellen heb je ook minder lange to-do lijstjes en creëer je rust in je hoofd. Ook voorkomt het je stress voor bepaalde deadlines. Deze maand is het geen-uitstel-maand.

Meer me-time

De afgelopen maanden waren zulke drukke periodes voor mij. Eigenlijk sinds 2018 is begonnen heb ik volgens mij geen me-time meer gehad. Vanaf nu ga ik proberen om elke dag te relaxen en mezelf te verzorgen. Dit kan s’ avonds alleen een filmpje kijken of een boek lezen zijn. Ook vaker naar de kapper en vaker mijn nagels lakken. Kleine dingen die mij beter laten voelen!

Vaker naar buiten gaan

Soms vergeet ik echt dat er een mooie wereld buiten is. Het zonnetje dat tussen de bomen schijnt, de vogels die zingen en de lekkere zomerse geur. Ik wil vaker naar buiten voor een wandeling. Voel ik me moe? Naar buiten. Verveel ik me? Naar buiten.

Heb jij ook nieuwe voornemens? Misschien kunnen we samen de nieuwe uitdagingen proberen. 🙂

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s