Ontdek de mooiste 5 steden in Polen

Witamy w Polsce!

Oftewel, welkom in Polen!

Polen is de laatste jaren enorm populair aan het worden. Vooral de steden Warschau en Krakau wordt vaker bezocht door de toeristen. De bier is hier goedkoper dan hier en deze steden bieden veel historie en gezelligheid.

Warschau

photo-1464520460796-5d98a3e5b296

Na de Tweede Wereldoorlog is deze stad verwoest door de oorlog. Maar na een tijdje is de stad herbouwd en is deze mooie werk beloond door de UNESCO. Warschau staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst. Dat is natuurlijk niets voor niets! In Warschau loop je de ene keer langs marktjes en kleine winkelstraatjes. De ene keer loop je ineens voorbij de prachtige monumenten en paleizen. En de ene keer loop je ineens in de dure winkelstraten. Warschau is vol verassingen!

Krakau

 

photo-1522689764216-4e6966e5e444

Krakau, ook wel ‘Florence van Polen’ genoemd. Krakau is de tweede grootste stad van Polen en ook deze stad is het bezoeken waard. De geschiedenis van de stad komt uit de 7e eeuw, dit maakt deze stad de oudste stad van het land. Je kan hier ten opzichte van Warschau alle originele gebouwen en monumenten terugvinden uit de geschieden. Daarom staat ook deze stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze stad is dus enorm rijk aan architectuur! Ook is Krakau een studentenstad en is daarom rijk aan het uitgaansleven.

Gdansk

 

 

photo-1505658752126-8996bbb1d5fe

Gdansk is een kleurrijk stad gelegen aan de Oostzee. In Gdansk beleef je stad en strand in een! Historische gebouwen, kleurrijke huisjes en boetiekjes en een mooie haven. In het centrum kan je lekker cultuur snuiven, want hier is enorm veel gebouwen en kerken te vinden die uit de Middeleeuwen komen. Vergeet niet een drankje te drinken in de bierstraat en ga daarna relaxen aan het strand!

Wroclaw

erasmus-experience-wroclaw-poland-arzu-ab5c170959d763ae54e0658af5656029

 

Voor het geval je het niet wist: Wroclaw is in 2016 verkozen tot Europese Culturele Hoofdstad. Deze stad is nog niet bekend onder de toeristen, misschien maakt dit de stad ook wel zo bijzonder. Wroclaw ligt aan de rivier de Odra. In deze stad zijn er 130 (!) bruggen te vinden. Er zijn prachtige, oude gebouwen te vinden die allemaal het bezoeken waard zijn. Ook kan je heerlijk eten in de grote markthal van Wroclaw. Zeker het bezoeken waard!

Zamosc

zamosc-1686923_960_720

Zamosc is populair onder zijn historische gebouwen, culturele evenementen die je er kan vinden en de gezellige accommodaties. De locatie van de stad is ver van de toeristische routes en daarom biedt de stad ultieme rust. Er zijn zoveel leuke cafe’s en restaurants te vinden dat je ze allemaal wilt bezoeken! Op de Grote Markt kan je vaak theatervoorstelling en concerten tegenkomen. Ook staat het oude binnencentrum van de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Twijfel jij nog, of heb je nog geen zin om Polen te bezoeken? Ik ga je overhalen, want als je nog verder leest zie je een aantal redenen om Polen te bezoeken 😉

  • Wie zegt dat Polen een koude sfeer heeft heeft Polen waarschijnlijk nog niet bezocht. Polen heeft een enorm vriendelijk bevolking die je met een open hart verwelkomen;
  • Ze hanteren er hun eigen prijs en geen euro’s waardoor alles in het land vaak wel goedkoper is voor ons;
  • De afstand is even lang als dat je naar Italië rijdt. Dus heb je nog vrije tijd die je wilt vervullen? Rij door naar Polen en bezoek de vele leuke steden die Polen biedt;
  • Er is veel natuur en kunst te vinden;
  • Als je van geschiedenis en de tijden uit de Tweede Wereldoorlog interessant vindt moet je (vooral Warschau) zeker bezoeken!;
  • Omdat ze in de natuur leven biedt de Poolse keuken vele lekkere groentes en vlees. Vooral de rode bietensoep ‘barszcz’ moet je echt proberen!

Ben jij ooit in Polen geweest? Welke stad vondt jij het leukst? Of misschien vindt je Polen helemaal niets. Kan allemaal. Let me know in de comments wat je over Polen denkt!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s