Tips voor productieve ochtenden

Soms kan je dagen hebben dat je je bed eens niet uit wil terwijl er zoveel op je to do lijstje staat. Soms heb je maar een hele korte tijd om wakker te worden en het huis uit te gaan.

“Either you run the day or the day runs you.” — Jim Rohn

Mensen in me omgeving vragen mij af en toe weleens hoe ik zo vrolijk kan zijn in de ochtend. Hoe ik productief mijn dag begin en of ik bepaalde routines heb die ervoor zorgen dat ik beter mijn dag begin. Toen ik ging nadenken over hoe ik mijn ochtenden begin kwam ik erachter dat ik wel wat tips heb die ik kan delen met jullie. Misschien heb jij moeite om je bed uit te komen en productief je dag te beginnen. Daarom komen er speciaal voor jou tips om je dag zo productief mogelijk te beginnen!

1- Slaap goed!

Super belangrijk om elke dag goed te slapen. Het zorgt dat je meer concentratie door de dag heen hebt en je hierdoor meer productief bent. Het verschilt per persoon hoeveel uur slaap je nodig hebt om uitgerust te voelen, maar slaap voldoende. Luister naar je lichaam en kies voor een goede nachtrust!

2- Ga voor een ‘rustige’ ochtend

Zelfs op de dagen dat je heel vroeg je bed uit moet kan je je alarm 10 minuten eerder dan dat je op moet staan zetten en deze 10 minuten gebruiken voor jezelf. Kijk de eerste 10 minuten niet op je telefoon en zet een motiverend muziekje op. Doe een korte meditatie of verwend jezelf met een korte beautysessie. Open de ramen en ruik naar de frisse ochtendlucht.

3- Maak je bed op

Het wordt overal al gezegd, maar helaas voeg ik dit ook toe aan deze tips. Het is gewoon enorm fijn om thuis te komen en zien dat je bed is opgeruimd. Het scheelt je maar een paar minuten om je bed netjes te maken. Doe het meteen nadat je je bed uit bent gekomen, zo ga je ook niet terug in je bed kruipen 😉

4- Leg je kleren de avond van te voren klaar

Dit bespaar vooral ons, de vrouwen, enorm veel tijd. 😉 Hierdoor heb je geen stress in de ochtend en kan je de outfit waar je zeker van bent meteen aantrekken.

5- Een praktisch en lekker ontbijt

photo-1475855664010-a869729f42c3

Ookal hou je niet van het ontbijten en sla je het over om tijd te besparen in je ochtendritueel, doe het niet. De dag beginnen met een ontbijt geeft je zoveel energie. Je ontbijt hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door te kiezen voor een makkelijk ontbijt bespaar je ook enorm veel tijd. Mijn favoriet is de overnight oats, havermout die de avond van te voren klaargemaakt is. Je kan het aanpassen naar wat jij lekker vind. Ik kies meestal voor havermout, banaan en pinda en in de ochtend voeg ik er nog wat fruit bij (afhankelijk van wat er op dat moment thuis is).

6- Ruim je kamer op nadat je je ochtendritueel af hebt

Ben je aangekleed, je make-up gedaan en je praktische ontbijt gegeten? Ruim dan 5 minuten je kamer op. Geloof me, elke dag 5 a 10 minuten je kamer opruimen scheelt meer dan 1x per week uren bezig zijn om je bende op orde te krijgen. 😉 En, het geeft een georganiseerd gevoel, heerlijk!

“Morning is an important time of day, because how you spend your morning can often tell you what kind of day you are going to have.” -Lemony Snicket, The Blank Book

 

Bonus: Geef jezelf een ‘power hour’

photo-1523395294292-1fbf0cd2435e

Wat ik hiermee bedoel: ga sporten in de ochtend. Sta een uur van te voren op bijvoorbeeld en sport in de ochtend. Zo begin je je dag energiek en hoef je dit niet in de avond te doen. Ik heb namelijk sneller dat ik sporten ga skippen omdat ik in de avond zo moe ben van de dag. Maar als ik het in de ochtend doe door me wekker een uur eerder te zetten, moet ik wel.

7- Plan je dag

photo-1470049384172-927891aad5e9

Plan het niet alleen in je hoofd, maar schrijf het ook op in je agenda of to do lijstje. Dit maakt alles ook veel georganiseerder in je hoofd en zo kan je beter het overzicht van wat je moet doen zien. Ook heb je dan een veel gestructureerder dag en zorgt dit voor het stellen van prioriteiten in plaats van dat je gaat multitasken. Plan je dag het liefst de avond van te voren zodat je ook weet wat je allemaal moet doen vanaf de ochtend.

8- Voer de moeilijkste of grootste zaken in de ochtend uit

Stel die ingewikkelde zaak niet uit en doe het in de ochtend zodat je er begin van de dag al vanaf bent. Ook heb je in de ochtend meestal meer concentratie en geduld, dus een grote taak in de ochtend uitvoeren is het beste.

9- Neem een korte pauze in de ochtend

photo-1458819757519-7581bade511d

Afleiding is altijd goed voor tussendoor. Neem bijvoorbeeld tussendoor je ochtendkoffie, wat ik altijd doe. Hierdoor werk ik geconcentreerd aan mijn taken en kijk ik uit naar de officiële tijd om mijn ochtendkoffie te nemen. Stel doelen en werk in die tussentijd goed aan je taken die je moet doen.  Zo heb jij straks je ochtendkoffie echt verdiend! 😉

Heb jij nog golden tips om je ochtend zo productief mogelijk te beginnen? Deel ze met ons!

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s