Anti-verveeltips in huis

Verveel jij je soms ook enorm als je een hele dag alleen thuis bent? Soms weet ik gewoon echt niet wat ik kan doen dan alleen bankhangen.

Soms verplicht ik mezelf om een hele dag thuis te zitten omdat ik het veelste druk heb gehad, dan moet het om mijn balans weer te kunnen vinden en te kunnen genieten van de rust. Ik vind het heerlijk om buiten de deur te zijn, maar vind het ook enorm fijn om af en toe een hele dag thuis te zitten.

Maar af en toe, als ik een hele dag thuis ben, weet ik gewoon echt niet wat ik allemaal kan doen. Natuurlijk doe ik eerst de dingen die gedaan moeten worden in huis, zoals de was doen of het huis opruimen. Maar als die dingen allemaal gedaan zijn, plof ik weer neer op de bank. Toen ik ging nadenken wat ik allemaal kan doen in plaats van een hele dag nutteloos te gaan bankhangen, heb ik een aantal leuke activiteiten bedacht die binnenshuis gedaan kunnen worden.

Organiseer een high-tea

Wat dacht je ervan om een high-tea te organiseren met al je vrienden? Wat is er leuker dan een gezellige bijeenkomst met al je vrienden waarbij je thuis in je lazy outfit mag zijn. Bereid de high-tea voor door lekkere recepten te maken, zoals koekjes of gebakjes. Duik in je kast en ga opzoek naar leuke borden en glazen en dek de tafel naar je zin!

Ruim op

Iets wat mij enorm oplucht is opruimen. Ik word er rustig van in mijn hoofd en hierdoor werk ik ook beter en raak ik niet afgeleid door al het rotzooi in mijn omgeving. Wat dacht je ervan om je kledingkast op te ruimen? Je krijgt ook een beter overzicht van al je kleren die je hebt en wie weet kan je meteen even nieuwe outfits uitproberen! 😉

Netflix all day

Soms is het ook heerlijk om een hele dag Netflix te kijken. Probeer deze keer nieuwe films of series. Begin met een serie die je al heel lang wilt kijken. Pak je favoriete thee erbij, kruip onder je deken en geniet van je Netflix dag!

Een mandala tekenen (ja echt!)

Een mandala tekenen, dit noem ik bijna een therapie. Dit is zo fijn omdat je je gedachten gewoon leeg maakt en je je alleen zorgen hoeft te maken om de kleuren die je uitkiest voor je mandala.

Ga wandelen

Wat dacht je ervan om even een rondje te wandelen. Wandelen en een frisse neus halen vind ik enorm fijn om te doen als ik me verveel en even nutteloos voel. Na het wandelen voel ik me meteen weer energiek en heb ik weer zin om nieuwe dingen aan te pakken. Tip: laat voor deze keer je oordopjes thuis en luister naar de vogels en de wind. Natuur geeft je zoveel rust!

Blader door oude fotoboeken

Hoeveel lol heb ik wel niet als ik dit doe. Zo heerlijk om terug te gaan naar de leuke, oude tijden! Heb je nog losse foto’s of foto’s van je afgelopen zomervakantie? Laat ze uitprinten en plak ze in een nieuwe fotoboek. Ook enorm leuk om te doen!

Speel karaoke

Woehoe! Dit is mijn favoriete activiteit die ik met mijn beste vriendin doe. 😉 Open Youtube en ga los op je favoriete liedjes, zo leuk!

Plan je volgende tripje

Nu je je toch verveelt, waarom zoek je niet uit wat jouw volgende tripje wordt? Zoek de ultieme droombestemming uit, doe informatie op over deze bestemming en plan je trip!

Maak je make-up kwasten schoon

Oeps, dit moet ik ook even doen! Dit is iets wat we vaak uitstellen en liever niet willen doen. Maar helaas, ook dit moet gebeuren. Er leven zoveel bacteriën in onze make-up kwasten. Pak daarom al je make-up kwasten erbij, doe ze in warm zeepwater, laat ze een aantal uren wachten en spoel ze daarna af in koud water.

Begin met yoga

Ook wanneer ik me verveel doe ik yoga omdat het me enorm afleidt van mijn gedachten. Ik ben daarna zoveel relaxter en zit ook meteen weer goed in me vel. Heb je nooit yoga gedaan? Open Youtube en doe mee met een lesje yoga. Er zijn zoveel Youtube-kanalen die dit doen. Yoga with Tim en Yoga with Adriene is een aanrader!

Heb jij nog tips wat je kan doen als je je thuis verveelt?

XOXO

Ellie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s