Wat te doen in Brussel

Over 2 weken ga ik last minute een stedentripje maken naar Brussel. Toen ik een beetje research wou doen over ‘things to do in Brussel’ kreeg ik het idee om hier een artikel over te schrijven: want Brussel is zeker het bezoeken waard.

Benieuwd over wat er allemaal te doen is in Brussel? Lees verder 🙂

Geniet van de stripfiguren op de muren

Stripmuur

Je ziet niet elke dag strips op de muren midden in een stad. Totaal zijn er 50 gigantische striptekeningen. De grappige stripfiguren zijn zeker de moeite waard om te zien. Doe mee met een tour die jou door de straten meeneemt, of ga zelf op tocht. TIP: haal een speciale kaart bij de toeristencentrum. Hiermee kan je een striproute door Brussel volgen.

Eet Belgische chocolade

1200px-Galerie_de_la_Reine_300dpiSeller at Neuhaus Chocolate Store Brussels - (c) Pieter Heremans_tcm14-134831Belmodo-chocolate-neuhaus-cornet-114-10810-104

Over de hele wereld wordt gesproken over de lekkere cacao’s die België heeft. Vergeet niet om Belgisch chocolade te eten. TIP: Sla Neuhaus boetiek in de Galerie de la Reine niet over. Hier vind je heerlijke, handgemaakt premium pralines. Vergeet niet te vragen over de geschiedenis van het bedrijf, want het is indrukwekkend!

Drink de lekkerste lokale biertjes

photo-1501406538164-8dfdc80aa947

Geuze bier komt uit Brussel en mag alleen hier gebrouwen worden. Het bier is vrij zuur van smaak en troebel van kleur. Dit komt omdat geuze bier niet gezoet of gefilterd is. Zeker het proeven waard! Hou je meer van zoetige biersoorten? Dan is de Brussels Kriekje zeker een aanrader. Bij dit biersoort worden zure kersen toegevoegd waardoor er een frisse, fruitig smaak ontstaat.

Ontdek de vlooienmarkt en drink hier uiensoep

7319c1c6-8a98-4a25-a84c-ee70843ba6c1-place-du-jeu-de-balle-4052

Sablon is de mooiste wijk van Brussel. Op de Marolles-vlooienmarkt aan het prachtige Place du Jeu de Balle kan je opzoek naar bijzondere voorwerpen. TIP: Als je eenmaal bij de vlooienmarkt bent, drink uiensoep bij een van de leuke kraampjes.

Eet de beste friet van Brussel

Stock-8-694x400

Als je in Brussel bent mag je frietkot Maison Antoine niet overslaan. Deze zaak is gelegen aan het Jourdanplein en is uitgeroepen tot beste frituur van HEEL België! Deze familiezaak bestaat sinds 1948 en heeft frietjes die goudbruin en vol van smaak zijn. TIP: Bereid je voor op de lange wachtrijen! 😉 Want over de hele wereld komen ze hier friet eten.

Ga shoppen bij de Reu Neuve

JRvJgag

Rue Neuve is een grote straat waar je een aantal grote en populaire merken zoals Zara, Nike, Benetton en Springfield kan vinden. Galeria Inno bevindt zich ook aan deze straat. Dit is een grote winkelcentrum met nog meer keuze. TIP: Ga verder rondhangen in de smalle straatjes om bijzondere boetiekjes te ontdekken!

Bezoek het Atomium

c700x420

Het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel. Het is een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. Je kan hierin en genieten van het 360 graden uitzicht over heel Brussel. TIP: Binnen is er ook gelegenheid om te eten in het restaurant.

Heb jij nog tips om te doen bij een bezoekje aan Brussel? Let us know! 😉

Nadat ik Brussel heb bezocht komt er kort daarna een blog over wat ik allemaal heb gedaan. Stay awake!

XOXO,

Ellie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s