Geef je zelfvertrouwen een boost

Zelfvertrouwen krijgen is iets wat heel makkelijk kan krijgen. Je moet alleen wat hard zijn tegen jezelf en jezelf een paar gewoontes aanleren.

Trek je niks aan van anderen

Ik wil dit soms keihard schreeuwen tegen de mensen die dit wel doen. Je denkt misschien dat dit makkelijk zeggen is, maar geloof me, het is ook makkelijk te doen. Ik focus me compleet naar mezelf toe. Het interesseert me helemaal niks van wat anderen van me denken of hoe zij mij zien. Je bent meer alleen dan dat je met andere mensen bent. Het doet er meer toe hoe JIJ jezelf voelt.

Wees dankbaar

Wees elke dag dat je wakker wordt, de kans hebt om te leven, dankbaar voor wat je allemaal hebt. Wees dankbaar voor wie je bent, wat je allemaal zelfstandig kan doen. Wees dankbaar voor je lichaam die het leven jou elke dag mogelijk maakt. Wees dankbaar voor waar je staat.

Geloof in jezelf

Wees dankbaar voor je kwaliteiten. Je bent meer dan je denkt, je kan meer dan dat je tot nu toe hebt gedaan. Zie je ambities en geloof in jezelf.

Geloven is het halve werk, beginnen de andere helft.

Spreek positief over jezelf EN over anderen

Er wordt soms wel gezegd dat ik TE positief ben, maar daar heb ik alleen maar het ‘positieve’ van gezien. 🙂 Hoe meer jij gaat piekeren, hoe onzekerder jij jezelf gaat voelen. Wees positief. Niks of niemand is slecht. Alles kan alleen maar beter. Geloof in de kracht van positiviteit. Je gedachtes zijn zo sterk, dat het heelal je de dingen brengt waar jij aan denkt.

Doe inspiratie op EN inspireer anderen

Leer nieuwe dingen. Ontdek nieuwe mogelijkheden in het leven. Daag jezelf uit met iets nieuws. Laat je hart sneller kloppen door het opdoen van inspiratie. Inspireer ook anderen. Deel je mooie verhalen of kennis met anderen bijvoorbeeld. Delen van je verhaal inspireert jezelf vaak ook.

Spreek je emoties keihard uit

Wil je huilen? Doe dat. Wil je lachen? Doe dat ook (het liefst vaker dan huilen natuurlijk). Als je jezelf wilt zijn moet je niet bang zijn om je gevoelens te uiten. We zijn allemaal een mens en we hebben het allemaal nodig om die emoties te uiten. Waarom zouden we er altijd sterk en neutraal uitzien? We zijn geen kamerplant, we hebben allemaal emoties die van tijd tot tijd veranderen.

Werk met kleine to-do lijstjes

Door kleine taken taken af te kunnen strepen krijg je het gevoel dat je wint. Grote takenlijsten geven j het gevoel dat je faalt. Werk met kleine stapjes.

Alle succesvolle mensen maken fouten. Dus jij ook.

Maak een lijstje met dingen waar jij goed in bent

Wat zijn jou unieke talenten en waar ben jij blij mee? Schrijf alle dingen op waar jij trots op bent.

Zeg mij na: ”Ik ben goed zoals ik ben”.

En ja, laten we het nogmaals oefenen. Zeg mij na: IK-BEN-GOED-ZOALS-IK-BEN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s