Hoe ik me de laatste tijd voel | twijfelig

Soms voel ik me zoals in het liedje van Imagine Dragons: On The Top Of The World. Dan voel ik dat ik er eindelijk ben, op het hoogste sta en supersterk ben. ‘Because I’m on top of the world, ‘ey, I’m on top of the world, ‘ey’ Meestal stromen er op zulke momenten veel ideeën binnen en kan ik van alles in mijn omgeving inspiratie krijgen.

Soms voel ik me het tegenovergestelde. Alsof mijn schouders superzwaar zijn door alle taken en verantwoordelijkheden. Dan zie ik alle taken die ik moet doen groeien en bij elkaar opstapelen. Daarnaast twijfel ik over alle dingen die ik doe. Er gaan dan zoveel vragen door mijn hoofd. Waarom doe ik dit? Wat wil ik hiermee bereiken? Ho, bereik ik hier wel wat mee? Wat doe ik over een jaar wanneer ik afgestudeerd ben. Wat zijn mijn prioriteiten in het leven? Ik kan wel honderd van zulke vragen opnoemen.

Ik merkte dat zulke vragen stellen mij continue afleiden van mijn werk en mijn taken die ik moet doen. Waarom twijfel ik? Het brengt mij niets anders dan onnodig stress. In plaats van te twijfelen kan ik beter doorzetten en me focussen op mijn doel. Tuurlijk kan mijn doel die ik uiteindelijk heb bereikt niet zijn zoals ik het me had voorgesteld. Maar dan heb ik in ieder geval mijn doel bereikt, wat geleerd en tijdens het proces wel een nieuwe weg gezien. Door te piekeren over wat ik wil maak ik geen meter vooruitgang. Daarbij laat het me ook twijfelen aan de andere dingen. Alle kleine details komen er dan bij en hup, daar ga ik dan ook nog eens over twijfelen.

Ik merk dat alleen jij jezelf het leven zuur kan maken. Alles begint en eindigt in je hoofd, met wat jij ervan maakt. Twijfel je er te lang over, dan maak je het jezelf alleen maar moeilijker.

Just live in the moment

Vanaf nu is mijn doel om te leven in het nu. Leven door je niet zorgen te maken over wat er morgen komt. Ik ga voortaan bewuster leven en minder vaak twijfelen over mijn keuzes. Ook ga ik minder vaak nadenken over wat ik allemaal moet doen. Door alleen maar te stressen over mijn taken en verantwoordelijkheden schiet ik niet mee op. Ik moet doorzetten en soms ook accepteren dat het me niet gaat lukken. Dit zal mij heel veel rust geven in plaats van het toch te proberen ook al weet ik dat het me niet gaat lukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s