#Droombaaninterview: werken als fotograaf

Sinds een tijdje volg ik Emmely op Instagram. Ik bewonder haar mooie foto’s en kon ik het niet laten om haar te interviewen over haar werk. Ze doet het zo goed! Vandaag verteld Emmely over haar baan als fotograaf. Leesze!

Hoi wat moeten we van jou weten?

Ik ben Emmely, 23 jaar en ik woon in Hoorn. Ik heb de studie In & Outdoor Styling afgerond en volg nu de studie Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben sinds half april zelfstandig ondernemer als freelance (product) fotograaf. Verder ben ik een ontzettend katten-mens en gek op stedentrips in binnen- en buitenland!

Emmel 2.jpg
credits: Iep Bergsma 

Waarom is jouw baan een droombaan

Mijn passie is creatief bezig zijn en in de afgelopen jaren ben ik mij vooral gaan focussen op fotografie en vormgeving. Binnen de fotografie kan ik nog zoveel dingen leren en toepassen. Verder vind ik het heerlijk om anderen te mogen inspireren met mijn werk en dit samen vormt voor mij een droombaan.

Welke eigenschappen moet je hebben om te werken als fotograaf?

Het belangrijkste wat je nodig hebt als fotograaf is een eigen blik op de wereld. Verder zijn er geen eigenschappen nodig als het aan mij ligt!

Hoe zien jouw werkdagen eruit?

Omdat ik fulltime studeer ziet elke dag er voor mij anders uit! Als ik een vrije dag heb van mijn studie, plan ik deze in als fotografie-dag. Die dag wil ik zoveel mogelijk content creëren voor mijn Instagram en schiet ik foto’s die ik voor opdrachtgevers maak. Deze bewerk ik het liefst dezelfde dag nog, zodat deze werkzaamheden aan het einde van de dag klaar zijn. Verder ben ik elke dag actief op Instagram: ik plaatst daar mijn posts en ben altijd opzoek naar nieuwe samenwerkingen.

Wat vind je zo speciaal aan jouw baan?

Ik word gelukkig van het creëren van beelden en ik probeer daar anderen mee te inspireren. Dit geldt ook voor het verhaal over het ondernemerschap, wat ik deel op mijn Instagram en blog. En af en toe ontvang ik berichtjes waarin mensen mij laten weten dat ze mij inspirerend vinden of geïnspireerd raken door mijn werk. En dát maakt mijn baan zo speciaal!

Emmely Schipper 1

Zijn er bepaalde uitdagingen in je baan?

Zelfstandig ondernemer zijn lijkt alleen maar geweldig (wat het ook voor het grootste deel zeker is!), maar het is hard werken. Mijn persoonlijke grote uitdaging in mijn baan is timemanagement. Fulltime studeren en een onderneming runnen kosten beide veel tijd, en soms heeft de een meer prioriteit dan de anders. Een planning is een must, maar dat moet ik mijzelf ook aanleren 😉

Zijn er dingen die je hebt geleerd van je baan?

Zelfstandig ondernemer betekent niet dat je er alleen voor staat. In tegendeel zelfs, er zijn veel mensen die je willen helpen. Zorg voor een selectie fijne mensen om je heen!

Zijn er nog dingen die je wil leren en ontwikkelen in je baan?

Nu ben ik sinds half april pas ondernemer, maar het hele administratieve gedeelte maakt mij nu al een beetje bang. Dus dat is iets wat ik wil ontwikkelen.

Hoe zorg jij voor ontspanning?

Als ik merk dat foto’s niet worden hoe ik wil of dat de teksten die ik schrijf niet lekker lopen, stop ik met wat ik aan het doen ben. Ik duik dan op Instagram of Pinterest en ga op zoek naar nieuwe inspiratie. Zodra ik weer opgeladen ben, ga ik weer verder waarmee ik gestopt ben. Verder vind ik het heerlijk om even door een stad te wandelen of een lekkere serie te kijken.

Emmely Schipper 2

Wat motiveert jou in het werkleven?

Mij motiveert de vrijheid binnen mijn onderneming. Als ik maandag een idee heb voor mijn onderneming, dan kan ik deze (vrijwel) meteen toepassen. Dit zorgt ervoor dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe ideeën.

Heb je nog tips die je mee kunt geven aan anderen die dezelfde baan willen doen?

Als je twijfelt of je zelfstandig ondernemer wilt worden: doen! Ik heb mijzelf vier maanden gegeven om mijn idee voor een onderneming op te zetten, na deze vier maanden wist ik pas écht wat ik wilde. Als je fotograaf wilt worden: oefenen, oefenen, oefenen. Kies een niche waarin je wilt fotograferen en ga oefenen. Je ontdekt vanzelf jouw fotografie stijl en door te doen word je steeds beter met de camera.

Je kunt Emmely volgen op:

www.emmelyschipper.com

Instagram: @emmelyschipper

Pinterest: @emmelyschipper

Ik bedank Emmely voor het beantwoorden van de vragen! Ik hoop dat er velen zijn geïnspireerd uit haar werk. MTE wenst je nog vele successen toe!

Liefs.

credits pictures: Emmely Schipper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s