Alleen en sterk

In plaats van te wachten op de ware, kun je misschien kijken naar de details in het leven, waar het uiteindelijk om draait.

Denk jij dat het bestaat, een soulmate voor elk persoon? Denk jij dat jij pas voldaan bent als jij degene vindt die jou helemaal compleet maakt? Oh en, voel jij je minder sterk en minder goed wanneer je alleen bent ten opzichte van wanneer je een relatie hebt?

Nou,

ik niet.

Ik geloof er niet in dat iemand mij ‘compleet’ kan maken. Als ik zou wachten tot iemand mij compleet zou maken hoor ik nu ook te zeggen dat ik alleen minder waard ben. Nee. Ik geloof niet dat ik minder waard ben zonder iemand in mijn leven. Ik ben ook gelukkig zonder die ene persoon. 

Dit zeg ik niet om er sterk uit te zien, of te doen alsof ik niemand nodig heb. Tuurlijk heb ik ook iemand nodig in mijn leven, net als elk mens. We zijn ten slotte wezens die houden van aandacht en willen omringd worden met mensen om ons heen. Een geliefde willen we dus ook. Liefde brengt je het gevoel van vrolijkheid, je krijgt kriebels in je buik en je voelt jezelf speciaal. Het zijn allemaal mooie gevoelens die elk persoon ooit in zijn leven gevoeld moet hebben.

Iemand die nooit verliefd is geweest, heeft nog niet ontdekt wat het leven echt is.

Maar….

Ik denk dat een persoon ook alleen gelukkig moet kunnen zijn. Want we weten (hopelijk) dat geluk niet in een ander zit, maar in jezelf. Zelf voel ik me even sterk en gelukkig als wanneer ik wel iemand in mijn leven heb. Degene die in mijn leven komt kan alleen maar meer betekenis toevoegen aan mijn leven. We voegen samen meer betekenis toe aan het leven die we samen delen.

Als je niet van jezelf houdt, trek je het ook niet om alleen te zijn. Maar als je niet echt van jezelf houdt, kun je die liefde ook niet bij een ander vinden…

Ik hou van mezelf, en ik zal evenveel van ‘hem’ houden. Als ik je heb ontmoet (misschien heb ik je al ontmoet?) zal ik je met open armen omhelzen. Maar wil je weggaan? Dan zal ik je vol respect uitzwaaien. Deze twee dingen kun je alleen doen als je van jezelf houdt en de betekenis van het leven niet in een ander zoekt.

Je bent sterk genoeg. Kijk om je heen. Het leven is mooi. Leven is mooi. Stop met het wachten op de ware, maak elk moment het leven waard.

Veel liefs,

Ellie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s