A Sunday morning

De zondagen. Ik vind ze soms superfijn. Als ik het druk heb en geen vrije dagen in het zicht heb zeg ik altijd ‘ik heb een zondagje nodig’. Voor mij is dat een ultieme dag genieten. Genieten van de stilte en rust en genieten van de kleinste, maar fijnste dingen.

Ik word vaak wakker rond 9-10 uur. Eerst blijf ik een half uurtje liggen in bed. Genieten van het niets doen, zoals de Italianen dat zeggen. Ik kijk naar het plafond en denk na over van alles en nog wat. Nadat ik lui in bed heb gelegen pak ik mijn telefoon erbij en open ik de app ‘Headspace’. Mijn favoriete app voor het mediteren. Mediteren voordat ik uit bed ga is heerlijk. Ik ben mezelf bewust in het nu en begin mijn dag daarom beter.

Ik ga mijn bed uit en maak mijn bed op. Het liefst hou ik mijn pyjama’s de hele dag aan, want dat is een ‘zondagje’. Ik loop naar de keuken en maak een heerlijke ochtendkoffie.

Het is lekker weer. Ik ga op het balkon zitten. De zon schijnt maar het is nog een beetje fris. Ik pak mijn XXL sweatshirt. Ik drink mijn koffie op mijn kleine balkon en geniet van het moment.

Ontbijten is niet mijn ding maar toch probeer ik wat gezonds te eten. Vandaag havermout met bosbessen en frambozen. Heerlijk. Ook eet ik mijn ontbijt op het balkon. Ik hoor de vogeltjes zingen. Het is niet meer even stil als net. Maakt niet uit, de vogels maken het alleen maar gezelliger.

Na het ontbijt pak ik mijn laptop en schrijf ik wat dingen op. Schrijven. Het maakt me gelukkig. Ik voel me kalm en opgelucht als ik kan schrijven. Ik voel me compleet met elke zin die ik vorm. Op de achtergrond hoor ik Harvest Moon van Neil Young. Een geweldig nummer.

Zondagen,

ik hou van ze.

Ze zijn vol met liefde,

voor het leven,

voor het moment,

voor mezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s