De geheimen van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Vooral als je een drukke baan hebt. Niemand wilt zich moe voelen omdat die slecht heeft geslapen. We doen er ook alles aan om er fris uit te zien, ookal hebben we de vannacht niet kunnen slapen. Slaap je slecht? Heb je geen slaapritme in je leven? Laten we dan even kijken hoe jij vanavond een goede nachtrust kan krijgen.

Zorg voor regelmaat

Ga eens optijd je bed in in plaats van tot 12 uur op de bank te chillen. Creëer een vast ritme. Ga bijvoorbeeld altijd om 22.00 naar bed en sta altijd op de zelfde tijdstip op (ook in het weekend).

Mediteer

Probeer te mediteren in bed. Focus je op je ademhaling of luister naar kalmerende muziek. Ik kan je de app Tide aanraden. Hier vind je natuurgeluiden voor focus, slapen en ademhaling. Meditatie waarbij je je focust op jezelf kan voor rust zorgen. Hierdoor zal je ook sneller in slaap vallen.

Drink niet teveel cafeïne, alcohol of energie drank

Alle drie zijn even slecht voor je slaap. Caffeine heeft een stimulerende effect en houdt je wakker. Vermijdt deze drie drankjes in je dagelijkse leven. Stop vooral s’ avonds met het drinken van deze drankjes.

Sport regelmatig

Wanneer je overdag voldoende beweegt zal je s’ avonds sneller in slaap vallen. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te wandelen. Het leukste zal zijn als je elke dag de 10.000 stappen haalt. 🙂

Slaap op een goed matras

Je zal er misschien niet snel aan denken, maar het is misschien het belangrijkste onderdeel van een goede nachtrust. Een goed matras zorgt dat je makkelijker in slaap valt en dat je totaal kan uitrusten in je slaap. Investeer daarom in een goed matras!

Dim het licht

Als je in je omgeving veel licht hebt zal je lichaam denken dat het nog geen bedtijd is. Probeer daarom s’ avonds al het licht te dimmen (ook die van je telefoon) en maak je biologische klok klaar voor het slapen.

Heb jij nog tips voor een goede nachtrust?

Alvast welterusten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s