Onzekerheden in de zomer (die totaal niet nodig zijn)

De zomer is aan de deur. Nu de zomer er is heb ik, zoals ieder vrouw, een aantal onzekerheden. Dit wordt geen blogpost waarbij ik alleen maar ga zeuren over mijn lichaam of hoe ik me erover voel. Dit wordt een blogpost om ook jou te laten herinneren dat onderzekerheden over jezelf totaal niet nodig zijn. Je bent hoe dan ook geweldig. Je bent uniek zoals je bent, vergeet dit niet.

Zweten

Zweten in de zomer hoort erbij. De ene zweet meer en de ander minder. Schaam je hier niet voor. Probeer gewoon goed voor te bereiden voordat je de deur uit gaat. Douch vaker en gebruik deo. Verder kan je niets doen, het is van nature gewoon zo, we zweten allemaal.

Korte rokken of jurkjes

Je benen zijn hoe dan ook geweldig. Of je nou wat dikkere benen of erg dunne benen hebt. Boeiend wat anderen erover denken! Als jij het lekker vindt om met blote benen rond te lopen, doe dat dan lekker.

Lichaamshaar

Sinds wanneer doen we moeilijk over lichaamshaar? Iedereen heeft lichaamshaar, dus probeer het niet te zien als iets wat je verkeerd hebt. Kaalscheren deden ze 1000 jaar geleden toch ook niet? Lichaamshaar hoort bij ons lichaam.

Littekens & acne

Vroeger had ik hier enorm veel moeite mee. Ik kon mijn littekens of acne(vlekken) niet laten zien. Ik deed er alles aan om ze te verbergen. Nu niet meer. Nu vind ik ze alleen maar mooi en uniek. Omdat ik een onhandig persoon ben (ja, oeps) heb ik altijd op mijn benen en armen blauwe plekken en littekens. Ik vind ze allemaal supermooi en verberg ze niet meer. Ze horen bij mij.

Het niet hebben van de perfecte ‘bikini body’ (so what?)

Kort voordat we op vakantie gaan maken we dit stressmoment wel mee. Je voelt je dan ineens schuldig voor alles wat je gegeten hebt, dat je niet genoeg hebt gesport en dat je geen strak buikje hebt. But, so what? Als JIJ je goed voelt in je lichaam die je hebt hoef je je nergens zorgen over te maken. Jij zit in je lichaam, niet iemand anders. Dus probeer jezelf goed te voelen en denk niet na wat anderen van je zullen denken.

Je hebt een geweldig lichaam (ja, ook met dat buikje).

Toen ik na ging denken over wat deze irritaties die dus onzekerheden opleveren kwam ik erachter dat ze totaal niet nodig zijn. Jij bent jij, ik ben ik en ieder mens is zichzelf MET al zijn onzekerheden en zwaktes.

Geniet van je zomer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s