Bestaat liefde?

Liefde. Een groot woord die voor elk persoon wel een ander betekenis heeft. De ene zal meteen aan zijn soulmate denken. En de ander misschien aan zijn of haar zelfliefde. Maar wat is liefde precies? Bestaat het wel? Is liefde niet iets wat alleen maar van een kant komt?

Wat betekent liefde nou precies?

De Nederlandse encyclopedie beweert dat er 13 definities zijn voor het woord liefde. Zo te zien kan ieder persoon wel zijn eigen betekenis eruit pikken. Er staat ‘warm gevoel voor iemand waar je van houdt’. Is dat zo? Kan je liefde alleen geven aan een persoon? Ik denk van niet.

Wat liefde voor mij betekent

Liefde is een gevoel van toewijding voor mij. Ik kan niet alleen van een persoon houden. Ik kan houden van mezelf, van het leven, van mijn baan, van de leuke mensen om me heen. Liefde kan ik geven aan alles en iedereen. Of ik het altijd terug krijg is een grote vraag, want eerlijk gezegd, nee je krijgt het niet altijd terug. Maar liefde begint ook op dat moment, wanneer het van een kant op. Liefde is niet iets wat je terug kan verwachten. Je kan zeggen: oké ik hou van jou, hou ook van mij. Liefde komt vaak van een kant. Mensen die egoïstisch zijn gaan weg als ze zien dat het niet van beide kanten komt, hun zijn daarom ook nooit verliefd geweest.

Komt liefde dan nooit van twee kanten tegelijk?

Ik ben enorm gelukkig voor je als je zoiets hebt gevonden. Tuurlijk kan het van twee kanten komen. Je moet je dan ook super gelukkig voelen, want het komt niet vaak voor.

Als we even terugkomen op de vraag van deze blogpost: ja, liefde bestaat. Je geeft en krijgt liefde van alles en iedereen. Hoe meer je geeft, hoe gelukkiger jij wordt. Besef, als je altijd chagrijnig bent maak je ook nooit iets goeds mee. Maar als je altijd lacht, liefde geeft en open bent geeft het leven je de zelfde dingen terug. Je krijgt wat je geeft.

Even ter herinnering: ik hou van jullie. 

XLiefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s