Hoe ontdek je je passie

Daniëlle Teunissen is de eerste gastblogger van MTE. Danielle vertelt ons vandaag over haar eigen passie, hoe ze die heeft ontdekt en geeft jullie tips over hoe jullie je eigen passie kunnen ontdekken. Want een passie heb je al in jezelf, je moet hem alleen nog ontdekken.

Hoi allemaal,

Mijn naam is Daniëlle Teunissen en ben 22 jaar jong. Ik woon in Hengelo Gelderland een klein gezellig dorpje in de regio Gelderland. Momenteel studeer ik aan de opleiding interieuradviseur, ik zit nu in mijn 4e (examen) jaar. Als ik deze opleiding af heb afgerond wil ik fulltime aan het werk gaan en uit eindelijk mijn eigen adviesbureau aan huis beginnen.

Allereerst wil ik jullie vertellen over mijn eigen passie voor interieur. Ik kan je vertellen dat het ontdekken van mijn eigen passie voor mij een grote zoektocht is geweest. Als ik terugkijk naar deze zoektocht zie ik dat ik hier veel eerder kon achterkomen.

Weet jij niet wat je passie is? Dan hoop ik dat ik je verder kan helpen met als voorbeeld mijn eigen verhaal.

WhatsApp Image 2018-07-27 at 14.13.03

Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met schilderen, tekenen en alles wat maar met creativiteit te maken heeft. Er werd toen altijd gezegd: “Daniëlle wordt schilder of tekenjuf “. Het was in iedergeval duidelijk dat ik iets ging doen waar je je creativiteit bij nodig hebt.

1. Kijk terug naar je kindertijd

Heb je geen idee wat jij leuk vindt om te doen? Denk dan terug naar wat je vroeger leuk vond om te doen. Waar hield jij jezelf vaak mee bezig toen je klein was? Meestal is dit iets wat een grote rol kan of gaat spelen in je leven.

Toen ik in mijn examen jaar zat van het vmbo moest ik net als iedereen een opleiding gaan kiezen. Maar hoe kies je die? Er werd bij mij op school verteld dat ik mijn creativiteit kon gaan gebruiken als een hobby… afgaand op mijn cijfers bleek ik wel goed te zijn in economie en moest ik maar in die richting naar een opleiding gaan zoeken. Ik ben toen de opleiding junior accountmanager gaan doen (hele foute keuze!). Ik heb het 3 maanden volgehouden. Diep van binnen wist ik heel goed dat dit niet bij mij paste. Maar hé, zoveel mensen doen iets wat niet bij hun past, dat was mijn gedachte. Toch is iets niet vol te houden als je weet dat je wat anders in gedachte hebt.

WhatsApp Image 2018-07-27 at 14.07.25

2. Neem de tijd om te ontdekken waar jouw passie ligt. Wat vind je leuk en waar wordt je gelukkig van. Verdiep je ook in beroepen die daar bij passen.

Het klinkt misschien raar of gek maar die creativiteit van mij was gewoon weggestopt omdat daar toen in mijn ogen geen opleiding voor was. Ik tekende niet meer, schilderde niet meer en was niet meer creatief bezig. Want wat heeft het voor zin als ik er nooit iets mee kan bereiken. Zoals je wel kan verwachten werd ik hier erg ongelukkig door en zelfs depressief. Ik had geen passie meer.

3. Een hele grote tip aan jullie: Laat je niet beïnvloeden door leraren, ouders, familie of vrienden. Jij weet waar jij gelukkig van wordt en diep van binnen weet je ook wat jouw passie is, laat die niet vervagen door verschillende redenen zoals je kan geen geld verdienen met creatief bezig zijn, GROTE ONZIN.

WhatsApp Image 2018-07-27 at 14.20.25

Na een lang traject van loopbaanbegeleiding ben ik op de opleiding Styling & Design terecht gekomen. Een opleiding waarin je vrij was om te creëren en ontwerpen. Door die vrijheid ben ik erachter gekomen dat ik de interieur kant heel interessant vind. Ik heb me daar verder in verdiept en ontwikkeld en ben zo op de opleiding interieuradviseur gekomen. Ik wist het, dit is wat ik wil gaan doen, dit is mijn passie en hier wil ik mijn beroep van maken, hoe gaaf!

4. Het is niet erg om er via een omweg achter te komen waar jouw passie ligt (vaak levert je dit zelfs meer op), als je maar iets doet waar jij op dat moment ook gelukkig van wordt.

De beste manier voor mij om mijn passie te volgen is mijn eigen interieuradvies bedrijf te beginnen. Ik kan niet wachten tot ik mijn eigen klanten krijg die ik blij kan maken met een interieur dat bij hen past. Wie weet kan ik na een langere tijd van ervaring wel grote projecten waarmaken. Van deze gedachten word ik enthousiast en ik zou dit dan ook graag op mijn eigen manier en stijl willen doen.

Het zal niet altijd makkelijk zijn om een eigen bedrijf te beginnen/te hebben. Maar als je je passie hebt gevonden en hiervan kan leven vind ik dat je dat moet doen. Een ding wat zeker is dat ik mijn droom achterna ga.

5. Ga je dromen achterna en laat je niet tegenhouden door onzekerheden, het leven is nou eenmaal onzeker.

WhatsApp Image 2018-07-27 at 14.07.27

Bedankt voor het lezen van deze blog 🙂 Als je mij en mijn passie verder wilt volgen nodig ik je uit naar mijn Instagram pagina interieurtijger. Hier deel ik mooie plaatjes van interieurs en mijn (interieur)ontwerpen.

Liefs,

Daniëlle.

photo credits: Daniëlle Teunissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s