6 signalen dat het tijd is om een vriendschap te beëindigen

Nieuwe vrienden maken is soms best lastig. Maar iets wat moeilijker is dan nieuwe vrienden maken is een vriendschap beëindigen. Voel je niet schuldig als je een vriendschap beëindigt, want vaak is het beter voor de beide kanten. 

Je kan het niet altijd goed hebben met mensen. Soms komt er periode dat je iemand amper spreekt, en soms komt er een periode dat je opeens heel close bent met iemand. Dit heeft te maken omdat iedereen veranderd, elke dag. Soms op een positieve, soms op een negatieve manier.

Mensen komen in je gaan en als het tijd is gaan ze weer. Vaak kijk is hier positief op, want je leert enorm veel van mensen, ook wanneer het tijd is om elkaar te verlaten. Maar hoe weet je nou zeker wanneer je een vriendschap moet beëindigen? Hoe vat je al de signalen op die schreeuwen dat het tijd is om elkaar te verlaten?

  1. JE WORDT ALLEEN GEZIEN IN MOEILIJKE TIJDEN

Als je vriend/vriendin het moeilijk heeft is het super logisch dat je hem/haar steunt. Dit hoort een echte vriend ook te doen. Maar misschien wordt je alleen gezien in de moeilijke tijden? En misschien wordt er geen interesse getoond in jou gevoelens. Wordt er naar jou ook weleens geluisterd als je een probleem hebt? Misschien ben jij meer een 24/7 bereikbare psycholoog geworden in plaats van een vriend(in).

   2. JE VRIEND/VRIENDIN VOEGT NIETS POSITIEF TOE IN JOU LEVEN

Een vriendschap is iets waarbij je elkaar moet inspireren en motiveren. Als er telkens iemand is die jou naar beneden trekt heb jij hier niks aan. Voegt diegene tegenover jou niets positiefs in je leven? Heeft hij/zij een negatief imago over alles en iedereen? Misschien is het dan tijd om al die negativiteit los te laten en hem/haar te laten gaan..

   3. ER IS JALOEZIE

Geluk wordt elkaar niet meer gegund. Jullie kunnen elkaars mooie momenten niet delen, want je weet dat degene tegenover je jaloers gaat worden. Hoe erg is het als je je gelukkige momenten niet kunt delen met elkaar? Een vriendschap is toch blij worden van het geluk van de ander?

   4. JE KAN NIET JEZELF ZIJN

Je moet je telkens anders gedragen of anders voordoen dan dat je bent. Want als je jezelf bent vindt hij of zij je niet goed genoeg. Een vriendschap is iets waarbij je jezelf kunt zijn, volkomen jezelf. Het kan zijn dat jullie vroeger de zelfde interesses hadden, maar elk persoon veranderd, elke dag. Probeer niet mee te veranderen met diegene tegenover je. Blijf jezelf. Kun je niet jezelf zijn bij je vriend/vriendin, blijf dan niet bij hem of haar.

   5. DE VRIENDSCHAP IS EENZIJDIG

Bij een vriendschap moet alles van beide kanten komen. Hoe vermoeiend is het wel niet om achter iemand aan te rennen terwijl diegene niet is geïnteresseerd in jou. Steek je energie niet in een persoon die geen moeite doet voor jou. Dit is 1. Super slecht voor je zelfvertrouwen, en 2. Dit is die persoon helemaal niet waard.

   6. JIJ MOET ALTIJD VEELSTE LIEF DOEN ZODAT ER GEEN DISCUSSIE ONTSTAAT

Jij verbergt vaak je mening zodat er geen discussie ontstaat. Je moet ook altijd lief doen zodat je vriend/vriendin niet vel gaat reageren. Wanneer het tolereren altijd van één kant lijkt te komen, is dat niet gezond voor de relatie.

Probeer de vriendschap netjes af te sluiten. Niks meer laten horen van jezelf zal niet netjes zijn. Probeer erover te praten en duidelijk te maken dat het voor jou ‘klaar’ is. Snapt hij of zij het niet? Geeft niet, dan heb jij het in ieder geval netjes uitgelegd.

Liefs,

Ellie.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s