Weekend boost: zo kom je tot rust na een drukke werkweek

Na een lange werkweek is het eindelijk tijd voor weekend. Het weekend is er om je volledig op te laden en je voor te bereiden voor de nieuwe werkweek. Door de drukte vergeten we soms wel het belangrijkste om te doen: namelijk relaxen en je mentaal voorbereiden op de nieuwe week. Vaak zitten we de zondagavond in een kleine ‘dip’, want het is morgen maandag!!!!!! Auw

Laten we het dit weekend anders aanpakken en ervoor zorgen dat we de zondagavond niet gestresst op de bank zitten. Laten we onszelf mentaal voorbereiden op die enge maandag. 😉 Hier komen er een aantal tips om je energie op te laden.

Doe absoluut niks wat betreft werk

Het klinkt misschien eng, twee dagen lang niks doen voor je werk. Maar als je in het weekend helemaal niks doet kan je sommige dingen ook veel beter zien en reflecteren. Door 2 dagen niks te doen geef jij je mind plek om nieuwe energie, inspiratie en ideeën te laten stromen. Laat je brein rusten in het weekend en ga maandag knallen op het werk met al je nieuwe ideeën. Werken doen we ook echt op het werk, en niet thuis.

Spendeer tijd met mensen waar je 100% jezelf kunt zijn

Hoe leuk is het wel niet om tijd te spenderen met mensen waar je van houdt en waar je helemaal jezelf kunt zijn. Lach, praat en deel leuke dingen met de leukste mensen. Ga opladen door af te spreken met de leuke mensen in je omgeving.

Slaap voldoende, maar niet teveel

Veel mensen proberen in het weekend slaap in te halen. Dit is niet goed en uiteindelijk word je er alleen maar moe van. Je mag natuurlijk meer slapen dan doordeweeks, maar overdrijf niet. Reken voor het slapen gaan hoe laat je op moet staan om het aantal benodigd uren slaap te kunnen krijgen.  Probeer ook een wekker te zetten.

Eet gezond

Met gezond bedoel ik, eet wat goed is voor jou lichaam. Inmiddels weet je wat goed en slecht invloed heeft op je lichaam. Let op je voeding en eet gezond. Probeer ook te genieten van wat je eet. Geef jezelf ook beloningen (voor de zaterdagavond bijvoorbeeld ;).

Check social media op bepaalde tijden

Herken je dat? Dat je urenlang op social media zit en uiteindelijk denkt ‘wat heb ik nu bereikt?’. Je bereikt helemaal niks door urenlang op je telefoon of tablet te zitten. Je kan je zelfs gestresst voelen omdat je leeft in andermans leven. Check social media alleen even kort in de avond en laat je telefoon verder liggen. Zet ook de meldingen op je telefoon uit zodat je kan genieten van je weekend en je in het moment kunt zijn in plaats van afgeleid te worden van die ene like op je laatste foto. 😉

Draag comfortable kleding

Ik ben iemand die thuis het liefst in een joggingbroek of pyjama rondloopt. Als ik met comfortabele kleren rondloop heb ik het gevoel dat ik ‘thuis’ ben. Draag kleding die jij lekker vindt zitten.

Kaarsen branden voor een ontspannend effect

Er zijn zoveel geurtjes kaarsen die voor elk persoon een ander effect hebben. Lavandel en jasmijn werken enorm rustgevend voor mij. Het ligt aan jou om te ontdekken welk geur het meest relaxend voelt voor jou. Doe s’ avonds lekkere kaarsjes aan, dim het licht en ontspan!

Tot slot: schrijf een dankbaarheid dagboek

Door op te schrijven waar jij dankbaar voor bent zal je je focussen op het goede en vergeet je al je stress en negatieve emoties. Het hoeven geen lange verhalen te zijn, een aantal zinnen en woorden zijn al genoeg om te vertellen waar jij dankbaar voor bent.

Ontspannen zit in de kleine dingen. Ik word enorm gelukkig als ik deze dingen doe en voel me meteen minder moe.

Wat doe jij om te ontspannen na een drukke werkweek?

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s