Voornemens voor oktober

Oktober. Het is een van de mooiste maanden in het jaar. Oktober betekent vaak de overgang van zomer naar winter toe. Het weer wordt frisser en de dagen worden korter. Vaak beginnen de kaarsjes te branden en hangen er wel lichtjes in de winkels en de straten. Love it!

Een nieuwe maand betekent voor mij vaak ook nieuwe voornemens. In mei had ik dit ook gedaan. Lees hier de blog over de voornemens van afgelopen mei. Met deze nieuwe maand is het tijd voor nieuwe voornemens.

Geen vooroordelen hebben

Ik merk dat we dit zo vaak doen zonder het door te hebben. We vooroordelen alles en iedereen op het uiterlijk. Met wat een persoon wel of niet heeft, wat hij of zij draagt of hoe diegene zich gedraagt. Al deze dingen zorgen ervoor dat wij een vooroordeel hebben en denken te weten hoe een persoon in elkaar zit. Dit is helemaal niet waar! Je kan niet weten hoe iemand in elkaar zit zonder echt te luisteren naar iemand, met een open hart, zonder vooroordelen. ❤ Ik stop met het vooroordelen, want iedereen is gelijk. Ook die meneer die mij vanochtend niet terug ging begroeten en mij boos aankeek. Hij zal wel niet 24/7 boos kijken. Het is vast een aardige meneer, maar op dat moment was hij even boos op iets wat niks met mij te maken heeft.

Na 19 uur niet meer op mijn telefoon

Ik merk dat ik zoveel bezig ben met mijn telefoon, de hele dag door. Vooral s’ avonds als ik op de bank zit te relaxen, ben ik continue aan het scrollen (waarmee ik uiteindelijk niks mee bereik..) of appen (wat ook irritant is). Voortaan ga ik, na 19 uur, niet meer op mijn telefoon zitten. Mijn telefoon gaat om 19 uur netjes op vliegtuigmodus en aan de lader. De dag daarna mag ik hem weer gebruiken.

Half uur eerder naar bed om te lezen

Ik heb weer een periode waar ik weinig boeken lees (überhaupt tijdschriften, heb er nog 3 in de kast staan die niet zijn gelezen, oeps). Voortaan ga ik een half uur eerder naar bed om te lezen. 🙂

Leven in het moment

Laatst was ik aan het genieten van een kopje koffie en een lekkere stuk gebak met een vriendinnetje. Maar eigenlijk was ik niet 100% aan het genieten, want ik was de hele tijd aan het denken wat ik hierna nog allemaal moest doen. Ik was telkens de tijd aan het bijhouden omdat er die dag nog zoveel gedaan moest worden. Op een gegeven moment dacht ik: wat doe ik? Zo kan ik toch nergens van genieten. Ook al heb ik zelf fysiek rust, dan is het wel druk in mijn hoofd. Voortaan ga ik echt leven in het moment en volop genieten.

Bewust shoppen

Voortaan bij elk kledingstuk wat ik handen heb ga ik goed nadenken of ik het echt nodig heb. Kan ik het missen? Kan ik er wat anders voor in de plek vinden uit mijn eigen kledingkast? Stort mijn leven in elkaar als ik hem niet koop?

Ik vond het erg leuk om mijn nieuwe voornemens te delen met jullie. Laat me weten wat jullie voornemens kunnen zijn voor de maand oktober. 😉

Ik hoop dat het een superleuke maand wordt vol met mooie herinneringen en ervaringen!

Liefs,

Ellie. 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Claudia Elodie schreef:

  Dus na 19 uur niet meer appen 😉, dan weet ik dat! Mijn voornemen deze maand is om een uurtje eerder naar bed te gaan om ook te lezen! We kunnen dit! 💪🏻

  Liked by 1 persoon

  1. Elcin Coraklar schreef:

   Zeker kunnen wij dit! 🙈

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s