Mijn ochtend routine

De ochtenden. Vaak kijken mensen hier tegenop. Ze vinden het totaal niet leuk om hun bed te verlaten en te moeten opstarten voor de nieuwe dag. Ik heb het andersom 🙂 Ik vind de ochtenden (als ik voldoende heb geslapen in ieder geval) best leuk! Ik hou van rituelen creëren en vind het daarom fijn om in de ochtenden ook een ritueel te hebben. Daarom sta ik vaak vroeg op en houd de ochtenden zo rustig mogelijk zonder te moeten haasten.

7.15 Mijn alarm gaat af. Vaak ga ik meteen uit bed nadat ik mijn alarm heb uitgezet. Zo creëer ik geen mogelijkheid om alsnog te snoezen en in mijn warm bedje te blijven liggen 😉

7.30 Ik pak mijn yoga matje en ga een aantal strekoefeningen doen. Nadat ik dankzij de yoga poses helemaal wakker ben ga ik mediteren. Hoe mediteren ongeveer gaat? Vaak begin ik eerst met het concentreren op mijn omgeving, daarna te focussen op mijn lichaam en gevoelens en daarna op mijn ademhaling. Na het mediteren schrijf ik in mijn dagboek over hoe de meditatie ging, hoe ik me voel en wat ik van de nieuwe dag verwacht. Daarna kies ik (aan de hand van wat ik nodig heb) een steen uit die mij gaat helpen gedurende de dag. En als laatst trek ik een tarotkaart aan de hand van de vraag waar ik een antwoord op zoek.

8.00 Tijd voor ontbijt! Vaak ga ik voor een gekookt ei met kaas, komkommer, tomaat en olijven of maak ik kwark met fruit. Tijdens het voorbereiden van mijn ontbijt maak ik ook meteen mijn lunch voor de dag klaar.

8.30 Ik ga omkleden en even snel mijn make-up doen (wat vaak maximaal een bb-cream, mascara en bronzer is). Vaak is mijn outfit de dag van tevoren al klaargezet (of in mijn hoofd gecreëerd).

8.40 Hup hup! Schoenen aan, jas aan, tas pakken en uit huis!

9.40 Ik kom aan in Arnhem waar ik stageloop. Er wordt eerst een kopje koffie gezet en daarna beginnen we met de dag!

Wat voor een type ochtendmens ben jij? Een snoozer of één die een ochtendroutine heeft? 😉 En, hoe ziet jou ideale ochtend uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s