Wanneer het echt niet meer kan

Soms voelt het alsof het echt niet meer kan. Wat je ook doet, wat je ook wilt bereiken, soms heb je het gevoel dat je er nooit komt. Je hebt het gevoel dat je helemaal onder de grond zit, in het diepe. Er is geen licht, het is helemaal donker. Je wilt de vogels horen fluiten, de bladeren horen waaien, maar nee, je hoort helemaal niks. Je bent helemaal alleen. Zo voelt het, heel soms.

Je kan wel alleen zijn, maar dat betekent niet dat je niet sterk genoeg bent. Jij hebt een superpower in je. Alleen heb je die misschien nog niet ontdekt, maar weet dat je die wel hebt. Het kan soms voelen alsof je onder de grond vast zit, maar ook hier komt een einde aan. Je komt boven, je gaat de zon weer zien stralen, de vogels horen fluiten.

Ik weet niet waar je moeite mee hebt of waar je vastloopt in je leven, maar geloof me, het komt allemaal goed. De ene keer gaat het supergoed en een ander keer kan het zomaar superslecht gaan, zo is het leven eenmaal. Probeer alleen kalm te blijven en je gedachtes onder controle te krijgen. Leer je mind zichzelf positief in te stellen op zulke momenten. Vaak gaan onze gedachtes denken aan het slechtste waardoor we ons nog slechter gaan voelen.

Weet dat je een superpower hebt.

Don’t worry. Leun achterover, adem in en lees de volgende tips. Kies er vervolgens een of meerdere uit. Leeg je hoofd voor even. Alles gaat later goed komen, eerst moet jij rustig worden, je gedachtes onder controle krijgen en jezelf verzorgen

Zeg nee tegen iedereen (voor even dan, moet kunnen)

Op dit moment sta jij in alle lijstjes op nummer 1. Jij gaat doen wat jij wilt en gaat de hele wereld voor even skippen. Dus een dikke NEE voor iedereen.

Kijk je favoriete film opnieuw

Iedereen heeft wel een favoriete film die hij of zij tientallen keren heeft bekeken, maar alsnog elke keer even zenuwachtig wordt als de eerste keer. Kijk die ene favoriete film van je opnieuw. En als je wilt, daarna nogmaals opnieuw. Wat is een betere afleiding dan dit?

Neem een lange douche of bad

Na het douchen voelt het alsof ik nieuwe energie krijg. Het voelt alsof ik alle negativiteit met water wegspoel. Ik voel me lichter en frisser. Probeer een lange, warme douche te nemen om te relaxen.

Ga de natuur in

Ga even wandelen in de bos. Ruik de natuur, luister naar de fluitende vogels en voel je levendig. De natuur is waar we vandaan komen, voel de energie.

Ga mediteren

We willen niet dat onze gedachtes altijd naar het negatieve gaan, maar daarvoor moeten we onze gedachtes wel trainen. Dit kan het beste door te mediteren. Als je een beginner bent raad ik je aan om te beginnen met een app die jou leidt in de meditatie. Ik kan je de app Headspace (no add) aanbevelen. De eerste 10 lessen zijn gratis om uit te proberen. Daarna kan je (als je wilt) een Premium abonnement nemen. Mijn tip is om eerst de 10 lessen helemaal af te ronden om te kijken of je het mediteren en de app fijn vindt. TIP: schrijf na elke meditatieles je gedachtes op. Hoe voelde je je? Wat ging er goed en wat ging er minder goed? Waar dacht je continue aan tijdens de meditatie?

Maak een happy list- en luister ernaar

Je favoriete liedjes die jou vrolijk maken; doe ze in een afspeellijst en luister ernaar. Wedden dat je je een stuk vrolijker gaat voelen?

Wat er ook is gebeurd, blijf geloven in jezelf. Jij bent de enige persoon die jezelf kan helpen. Stay calm and breathe. Alles komt goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s